Αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου από την εκδήλωση κοπής πίτας του Λιμεναρχείου (photos)

Την πίτα του έκοψε σήμερα το Λιμεναρχείο Βόλου πάνω στο   στο οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο Πρωτεύς. Τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές υποδέχθηκε και δεξιώθηκε  ο Λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Λ.Σ. Μανώλης Κανάλης ενώ την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.  Από την εκδήλωση αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία στο χώρο της δεξίωσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου, ήταν ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί και στον οποίον δόθηκε ως δώρο δύο καραβάκια.

Στην ομιλία του ο κ. Κανάλης επισήμανε ότι τη σημερινή μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, δίνεται σε όλους η ευκαιρία «να φύγουν  από πάνω μας όλα μας τα βάσανα, οι ταλαιπωρίες και να αγιαστεί το σώμα μας πραγματικά»

Ο λιμενάρχης ευχήθηκε για το 2016 χαρά, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο, γαλήνιες θάλασσες, στους Έλληνες ναυτικούς και στους αλιείς και στους συμπολίτες και σε όλους όσους βλέπουν στο πρόσωπο των λιμενικών ανθρώπους που μπορούν να τους επιλύσουν προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Κανάλης ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμεναρχείου, που παρά τις δυσκολίες το 2015,κατάφερε και ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους κι όπως δήλωσε «ας έχει ο καθένας ότι έχει ανάγκη, κι ας αποκτήσει ότι μπορεί. Είναι σημαντική μέρα σήμερα και σημαντικός χρόνος. Πέρασε ένας χρόνος δύσκολος με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τεράστια προβλήματα στη διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος και πολλές αρρυθμίες στην οικονομία. Πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο, γιατί χρονιά σαν το 2015 δεν έχει υπάρξει ξανά. Αλλά χρειάζεται να υπάρχει αγάπη, πίστη, δύναμη, σκληρή δουλειά, συνεργασία, συνέπεια, συνέργεια, και δημιουργικότητα, όχι κούφια λόγια. Πράξεις, αλλά πράξεις που να οδηγούν σε εθνικό πλούτο και να διαχέεται και να γίνεται εργασία, γιατί η εργασία σήμερα είναι το ζητούμενο. Εκείνο που ζούμε, την μεγάλη κοινωνική αδικία που είναι η ανεργία είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα στην ισορροπία ζωής κι ανθρωπότητας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δε σήκωσε τα χέρια ψηλά, αγωνίστηκε, πέτυχε, απέδειξε ότι μια Περιφέρεια μπορεί να πετύχει πολλά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκανε μαζί μας κι είχαμε συνεργασία με όλους τους φορείς και θεσμούς. Καλή χρονιά, δύναμη και να φύγει από το μυαλό μας αυτό που ο λαός λέει «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Η αποχώρηση το Κ. Στεργίου

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου προσήλθε στην δεξίωση αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν παρών και ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρ. Αυγής Παν. Ηλιόπουλος αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί σε μια εκδήλωση όπου «αντιπροσωπεύονται οι απόγονοι του φασισμού και του Χιτλερισμού. Ήταν άσκοπη και άτοπη η πρόσκλησή του από το Λιμεναρχείο Βόλου και γι’ αυτό το λόγο αποχωρούμε και διαμαρτυρόμαστε για την παρουσία του συγκεκριμένου βουλευτή», τόνισε ο κ. Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου εξέφρασε τις διαμαρτυρίες του στο λιμενάρχη Βόλου ο οποίος όμως του απάντησε ότι το πρωτόκολλο όριζε την πρόσκληση όλων των βουλευτών του Νομού και τηρήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος