Βόλος: Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης για τη φιλοξενία προσφύγων

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού από την 32η ΤΑΞΑΣ των εγκαταστάσεων στην πρώην έκθεση αυτοκινήτων ΜΟΖΑΣ ΑΕ, στο 4ο χλμ. της οδού Βόλου-Λάρισας και στη συνέχεια ο δήμος Βόλου θα κληθεί με τις υπηρεσίες του να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να φιλοξενηθούν εκεί πρόσφυγες που αναμένεται να έλθουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το περασμένο Σάββατο η δημοτική αρχή ενημερώθηκε από αξιωματούχους το υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι τελικά ο χώρος θα αξιοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας και θα πρέπει να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατό για την φιλοξενία προσφύγων.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, στο Βόλο θα αφιχθούν πρόσφυγες μέχρι και τις 4 Απριλίου σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό. Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισήμανε ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη ατόμων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων, καθώς δεν είναι δυνατόν να επαφίεται αυτό μόνο στους εθελοντές. Επιπλέον ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα  Μαγνησίας συνεχίζει τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, κλινοσκεπασμάτων για τους πρόσφυγες και τα έχει οργανώσει σε αποθήκη στο αμαξοστάσιο στον Κούκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος