Χανιά: Έργα σε Νηπιαγωγεία και Παιδικό Σταθμό στο Δήμο Αποκόρωνα

Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες του έργου με τίτλο «Επισκευή κτηρίου – διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Παιδικού Σταθμού Βάμου και Νηπιαγωγείου Στύλου και Παϊδοχωρίου», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε χώρους που λειτουργούσαν παλαιότερα ως δημοτικά σχολεία. Σήμερα οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο Δήμο παρουσιάζουν ελλείψεις στον περιβάλλοντα χώρο και ιδίως σε χώρους παιχνιδιού.


Για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και των δύο Νηπιαγωγείων θα γίνουν εργασίες:

• Διαμόρφωση του εδάφους οργανώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο σε ζώνες οδεύσεων, καθιστικού, παρτεριών και ειδικούς χώρους παιχνιδιού που θα παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά.
• Τοποθέτηση μεταλλικών κικληδομάτων.
• Αντικατάσταση εξωτερικών μεταλλικών κουφωμάτων.
• Εξωτερικός χρωματισμός.
Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου αναφέρθηκε στην προσφορά των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ως πρώτους εκπαιδευτικούς σταθμούς των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που μέσα σε αυτούς κάνουν τα πρώτα βήματα της ζωής τους μακριά από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και τους παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος