Διχασμένη η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Ευθεία αντίθεση απόψεων που αγγίζει τα όρια της αντιπαράθεσης παρατηρείται πλέον στους κόλπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νέα συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές εταίρους της. Από την επίσημη γραμμή της Ν.Ε., η οποία με σημερινή ανακοίνωσή της καλεί τους τοπικούς βουλευτές να στηρίξουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση, διαφοροποιούνται δέκα μέλη της, τα οποία καλούν με την σειρά τους την κυβέρνηση να επεξεργαστεί εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση που θα είναι συμβατές με την ιδεολογία της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ν.Ε. που διαφοροποιούνται είναι οι: Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Κάϊρας Γιάννης, Κλημόπουλος Θωμάς, Κουκουβίνος Κώστας, Μπάλλας Γιάννης, Νεοφωτίστου Μαρία, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Φιλιππίδη-Χατζηστεφανή Ελένη και Αθηνά Πελεγκρίνη Λαοπόδη.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Συγκεκριμένα, η Ν.Ε. του κόμματος, με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να στηρίξουν με την ψήφο τους στη Βουλή την κυβέρνηση της Αριστεράς και τις επιλογές της, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους σε αυτές τις  κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Όπως επισημαίνει – μεταξύ άλλων – είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρχουν προβληματισμοί, επιφυλάξεις, ακόμα και πρόσκαιρα συναισθήματα απογοήτευσης στον οργανωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο όμως – όπως τονίζεται – είναι η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας και η ανευθυνότητα απέναντι στη χώρα και στην παράταξη, ιδιαίτερα όταν αυτά εκδηλώνονται από κορυφαία στελέχη και βουλευτές. «Η άρνηση στήριξης στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με την απόλυτη απουσία πρότασης σοβαρού εναλλακτικού σχεδίου, οι προσωπικές επιλογές σε κρίσιμες ψηφοφορίες, ο διαχωρισμός των μελών και στελεχών σε λιγότερο και περισσότερο αποφασισμένους να αγωνιστούν, αποτελούν άκρως αρνητικά φαινόμενα τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα των αξιών της Αριστεράς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση στήριξης προς την κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γίνεται ακόμη λόγος για ανάγκη αναθεώρησης του τμήματος της στρατηγικής που ακολουθήθηκε και που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μέσα από ειλικρινή και τολμηρή αυτοκριτική που πρέπει να γίνει, ενώ εκτιμάται ότι σε σύντομο χρονικο διάστημα, το κόμμα θα πρέπει να χαράξει την περαιτέρω πορεία του, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες (Κεντρική Επιτροπή ή Συνέδριο).

Η ανακοίνωση των δέκα που διαφοροποιούνται

Από την άλλη πλευρά, τα δέκα μέλη της Ν.Ε. που διαχωρίζουν τη θέση τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης, διότι είναι αντίθετη με τις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις αποφάσεις της Κ.Ε. και τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Όπως αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, υιοθετούν και υποστηρίζουν την επιστολή των 109 μελών της Κ.Ε. που είναι αντίθετα με τη συμφωνία και ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, καθώς η συμφωνία συνιστά τρίτο σκληρό μνημόνιο και εμβαθύνει την κοινωνική αγριότητα. Ακόμη, η συμφωνία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη για τη δημοκρατία, καθώς (παρα)βιάζει τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη και το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη. Στο πλαίσιο αυτό, τα δέκα μέλη της Ν.Ε. καλούν, αφενός τα μέλη του κόμματος να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα και αμεροληψία την πορεία του κόμματος και τις επιλογές που έγιναν, αφετέρου την κυβέρνηση να επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, συμβατές με τις ριζοσπαστικές αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος