Αχμέτ Νταβούτογλου: “Nίκη για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας”

Ως μια νίκη της Δημοκρατίας, περιέγραψε το  αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου το κυβερνών κόμμα επικράτησε με άνεση συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία.

“Σήμερα είναι μια νίκη για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας”,  δήλωσε ο Νταβούτογλου ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που είχε συγκεντρωθεί έξω από την οικία του στο Ικόνιο.

«Καλός εχόντων των πραγμάτων θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019» προσέθεσε αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το κόμμα του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να συγκεντρώσει σήμερα την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, όπως μετέδωσαν ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το AKP συγκέντρωσε το 49,4% και κέρδισε 317 εκ των 550 εδρών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN- Turk.
Ακολούθως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε έκκληση για ενότητα στην χώρα μετά τη μεγάλη νίκη που κατήγαγε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ επισήμανε ότι κανείς δεν πρέπει “να νιώθει ηττημένος”.

“Σήμερα, δεν υπάρχουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές” δήλωσε ο Νταβούτογλου σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στο Ικόνιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλ. Πρακτ.- Ρόιτερς

Σχετική είδηση:  Τουρκία: Προβάδισμα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος