Αφγανιστάν: Έντεκα νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου-Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν όταν ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο Hercules C-130 συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ στο Αφγανιστάν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της κατάρριψης.

“Οι μουτζαχεντίν μας κατέρριψαν ένα τετρακινητήριο αμερικανικό αεροπλάνο στην Τζαλαλαμπάντ”, δήλωσε μέσω Twitter o εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Η αποστολή του ΝΑΤΟ δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμιά εξήγηση για τα αίτια της συντριβής.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε ανακοινώσει πως δεν υπήρχαν αναφορές για εχθρικά πυρά ή εχθροπραξίες στην περιοχή, και το συμβάν είναι υπό έρευνα, ενώ δήλωση της 455ης Αεροπορικής Πτέρυγας Εκστρατειών στη βάση Μπάγκραμ το περιέγραψε ως “ατύχημα”, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Ωστόσο, δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα να υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες στο έδαφος.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν έξι στρατιωτικοί και πέντε πολίτες. Τα θύματα μετείχαν στην αποστολή του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία “Resolute Support” που έχει στόχο να παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση στις αφγανικές δυνάμεις οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν μόνες τους στην πρώτη γραμμή την εξέγερση των Ταλιμπάν μετά τη λήξη της αποστολής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο πεδίο της μάχης τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος