Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας κατά εργαζομένων τηλεοπτικού σταθμού

Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικό δίκτυο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και ακόμη 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον του μικρού λεωφορείου του τηλεοπτικού δικτύου στο οποίο επέβαιναν στο κέντρο της Καμπούλ, σύμφωνα με την αστυνομία και συναδέλφους των θυμάτων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στη ρωσική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος συνδέει την Καμπούλ με το άλλοτε βασιλικό παλάτι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για την πρώτη στοχευμένη επίθεση αυτού του είδους εναντίον μέσου ενημέρωσης του ομίλου Tolo, ο οποίος διαθέτει τηλεοπτικά δίκτυα γενικού περιεχομένου αλλά και ειδησεογραφικά.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής, αλλά οι Ταλιμπάν είχαν διαμηνύσει τον Οκτώβριο ότι τα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του Αφγανιστάν, το Tolo και το 1TV, πλέον θεωρούνται από τους ίδιους «στρατιωτικοί στόχοι» και είναι πιθανό να μπουν στο στόχαστρό τους. Οι σουνίτες εξτρεμιστές αντάρτες κατηγορούν τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ότι μεταδίδουν ψευδείς και χαλκευμένες πληροφορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος