Αφγανιστάν: Είκοσι νεκροί και 29 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση σε αστυνομική βάση στην Καμπούλ

Είκοσι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Δευτέρα σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε βάση της αφγανικής αστυνομίας στην Καμπούλ.

Ο καμικάζι «αναμίχθηκε με το πλήθος που περίμενε για να μπει στη βάση της αστυνομίας» στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί, δήλωσε ο Άμπντουλ Μπασίρ Μουτζάχιντ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

«Όλα τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν ήταν αστυνομικοί», διευκρίνισε μια πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που επιτίθενται συχνά εναντίον της αστυνομίας και του στρατού του Αφγανιστάν. Θεωρούν τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού της χώρας «λακέδες» των αμερικανών «εισβολέων».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες πριν από μια διερευνητική συνάντηση με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους αντάρτες.

Οι πρώτες συνομιλίες με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος που κρατάει 14 χρόνια στο Αφγανιστάν έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Πακιστάν.

Ενόψει της προσδοκώμενης επανέναρξης του διαλόγου, έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς δύο τετραμερείς συναντήσεις με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Κίνας, των ΗΠΑ, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Ως τώρα, οι Ταλιμπάν δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο διαπραγματεύσεων, και έχουν θέσει προαπαιτούμενα για την επανέναρξη των συνομιλιών, όπως για παράδειγμα να αφαιρεθούν ανώτερα στελέχη τους από τις μαύρες λίστες των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

Μια τρίτη τετραμερής συνάντησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 6η Φεβρουαρίου στο Ισλαμαμπάντ.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος