Αυστραλία: Καταστροφική πυρκαγιά σε Ιστορική Εκκλησία του Ελληνισμού

Σημαντικές υλικές ζημιές – οι οποίες ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί- προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στον Ιστορικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Μελβούρνη.

Η φωτιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται από τις αρμόδιες προανακριτικές Αρχές, προκάλεσε την καταστροφή του γυναικωνίτη και έκαψε πολλές εικόνες. Κατασβέστηκε σύντομα από τα πληρώματα δεκατεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευσαν επί τόπου, όμως παρόλο που το κτήριο σώθηκε οι ζημιές είναι σημαντικές καθώς φαίνεται να έχει υποστεί καθίζηση μέρος της οροφής.

Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού είναι η δεύτερη παλαιότερη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας μετά την Αγ. Τριάδα του Σίδνεϊ και η αρχαιότερη στη Βικτώρια. Θεμελιώθηκε το Δεκέμβριο του 1900 από την Ελληνική Κοινότητα και για χρόνια ήταν η μόνη Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία.

Εντός της τελέστηκαν μυστήρια από χιλιάδες ομογενείς στη διαδρομή του 20ου αιώνα και κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές τους. Πρόσφατα τελέστηκαν στον ναό εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανταπόκριση. Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος