Αγνοούμενοι 60 μετανάστες από ναυάγιο στη Μεσόγειο

Στους 60 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων μεταναστών από το χθεσινό ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Λιβύης. Τα σχετικά στοιχεία έδωσαν στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης οι επιζήσαντες του ναυαγίου.

Ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε χθες ένα φουσκωτό σκάφος που φαινόταν να ξεφουσκώνει και έριξε στην θάλασσα ναυαγοσωστικές σχεδίες στους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό. Στην συνέχεια το σκάφος βυθίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Το ιταλικό πλοίο Mimbelli έσπευσε εκεί και διέσωσε 52 μετανάστες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν σε εκπρόσωπο του ΔΟΜ οι επιζήσαντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, στο φουσκωτό επέβαιναν περίπου 120 άνθρωποι, προερχόμενοι από την υποσαχάρεια Αφρική. Στο σκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν 32 γυναίκες, εκ των οποίων περίπου 15 βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων, δεν επέβαιναν παιδιά.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους φέτος κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη με πλοία, σε σύγκριση με τους 3.279 νεκρούς καθ’όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος