Αίγυπτος: Νεκροί 10 «εξαιρετικά επικίνδυνοι» τρομοκράτες

Oι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξόντωσαν 10 «εξαιρετικά επικίνδυνα» τρομοκρατικά στοιχεία κατά τη διάρκεια επιδρομής σε «τρομοκρατικό φυλάκιο» στο Βόρειο Κυβερνείο του Σινά.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Αρκάν Χαρμπ Γκαρίμ Αμπντέλ Χαφέζ, ανέφερε ότι η «εκκαθάριση» των τρομοκρατικών στοιχείων έγινε μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ της τρομοκρατικής ομάδας και των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Οι ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν στην κατοχή της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλήθος όπλων, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, ζώνες εκρηκτικών, εκτοξευτές και εκτοξευτές, ποσότητες TNT υψηλής εκρηκτικής ύλης και πλήθος ασύρματων συσκευών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι σοροί των τρομοκρατικών στοιχείων κρατούνταν εν αναμονή των απαραίτητων νομικών μέτρων που έπρεπε να ληφθούν εναντίον τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ένας από τους τραυματίες τρομοκράτες συνελήφθη πριν προλάβει να διαφύγει, καθώς μαζί του κατασχέθηκε ένα πολυβόλο και λαμβάνονται νομικά μέτρα από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος