Αιθιοπία: Άμεση εγκατάλειψη της εμπόλεμης χώρας συστήνει στους πολίτες της η Γερμανία

Να εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατό την Αιθιοπία, εξαιτίας της κλιμάκωσης της ένοπλης σύρραξης στη χώρα συστήνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται εκεί.

Οι Γερμανοί πολίτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις εμπορικές πτήσεις που είναι ακόμη διαθέσιμες για να φύγουν με νεότερη ταξιδιωτική οδηγία του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο την Τετάρτη.

Η οδηγία, που προηγουμένως αφορούσε μόνο τομείς της Αιθιοπίας όπου εκτυλίσσονταν συγκρούσεις, πλέον επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Αιθιοπία.

Οι μάχες ανάμεσα στον ομοσπονδιακό στρατό και αντάρτες του Μετώπου για την Απελευθέρωση του Λαού της Τιγκράι (TPLF), καθώς και του Στρατού Απελευθέρωσης των Ορόμο (OLA), που έχει συμμαχήσει με την πρώτη οργάνωση, έχουν εξαπλωθεί και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να φθάσουν ακόμη και στην πρωτεύουσα, την Αντίς Αμπέμπα.

Κατά τις πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, στην Αιθιοπία βρίσκονται κάπου 650 Γερμανοί. Στη χώρα λειτουργούν γερμανική σχολή, δύο γερμανικά ιδρύματα και η γερμανική εταιρεία διεθνούς συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος