Αλβανία: Νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς

Η αλβανική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Συμβουλίου έχει ζητήσει τη γνώμη των πολιτών για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Dibër σχετικά με την Εθνική Διαβούλευση είπε ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, ως βασική ύλη για τα φαρμακευτικά προϊόντα, δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά έσοδα στην οικονομία.

«Είχαμε θέσει αυτό το θέμα στο τραπέζι της κοινής γνώμης από την αρχή και το επεξεργαζόμασταν, ενώ πίστευα ότι ακόμη δεν είναι ώρα. Ωστόσο, σήμερα ίσως είναι καιρός να το εξετάσουμε σοβαρά, αφού κάνουν το ίδιο και άλλες χώρες. Η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, όχι για χρήση από όλους, αλλά ως βασική ύλη για τα φαρμακευτικά προϊόντα, δείχνει ότι έχει σημαντικά έσοδα στην οικονομία, δημιουργεί θέσεις εργασίας, νέα προώθηση στις εξαγωγές και σίγουρα περισσότερα έσοδα», τόνισε ο Ράμα.

Δεδομένης της ιστορίας, ο Ράμα είπε ότι πρέπει να σκεφτεί κανείς προσεκτικά πριν πάρει την απόφαση, γι’ αυτό και το μοιράστηκε με τους πολίτες.

Επίσης, ο Αλβανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εταίροι είναι σκεπτικοί.

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος