Αμερικανοί αστυνομικοί πέρασαν ηλεκτρονικό τσιγάρο για όπλο – Νεκρός 38χρονος από την Ουγκάντα (video)

Ειρηνικές είναι οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στο Ελ Καχόν στην Καλιφόρνια, ωστόσο “λάδι στη φωτιά”, ρίχνουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο 38χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, ήταν άοπλος που κρατούσε ηλεκτρονικό τσιγάρο και επιπλέον πρόσφυγας από την Ουγκάντα με διανοητικά προβλήματα.

Η οικογένεια του Άλφρεντ Ολάνγκο, ζητά να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το βίντεο της αστυνομίας και όχι μόνον ένα καρέ που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποδεικνύει, σύμφωνα με τον αξιωματικό Τζεφ Ντέιβις, ότι ο 38χρονος “δεν έβγαλε το χέρι από την τσέπη, όπως του ζήτησαν”.

Ο ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης και ο δεύτερος πυροβόλησε με το όπλο του.

“Σε μια δεδομένη στιγμή, ο άνδρας έβγαλε γρήγορα ένα αντικείμενο από την τσέπη του, το έφερε μπροστά από το παντελόνι του, ένωσε τα χέρια του, τα ύψωσε και τα έστρεψε προς τους αστυνομικούς. Εκείνοι νόμισαν ότι ο άνδρας είχε πάρει θέση σαν να έτοιμος να πυροβολήσει”, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Τρίτης στο σημείο του περιστατικού και φώναζαν συνθήματα του κινήματος Black Lives Matter, που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και στο Λος Άντζελες, στη Σάνσετ Μπούλεβαρντ, κρατώντας πανό που έγραφαν “ατομικά δικαιώματα”.

Αμερικανοί αστυνομικοί πέρασαν ηλεκτρονικό τσιγάρο για όπλο – Νεκρός 38χρονος από την Ουγκάντα (video)
“Σας κάλεσα για να βοηθήσετε τον διανοητικά άρρωστο αδελφό μου. Εσείς τον σκοτώσατε μπροστά μου”, λέει κλαίγοντας η γυναίκα που εμφανίζεται ως αδερφή του θύματος, σε βίντεο που είχε χθες 82.000 προβολές στο Facebook.

Δύο εβδομάδες από τους δύο προηγούμενους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά, στην Οκλαχόμα και στη Βόρεια Καρολίνα, οι αρχές της Καλιφόρνιας απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και δεσμεύτηκαν να διεξαχθεί “διαφανής” έρευνα για το περιστατικό στην πόλη El Cajon, όπου συγκεντρώνονται και πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία και “μόνον το 69% από τους 100.000 κατοίκους είναι λευκοί”.

ΠΗΓΗ:Telegraph, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος