“Ανταρσία” 70 Ρεπουμπλικανών κατά Τραμπ ενώ οι Δημοκρατικοί “φοβούνται Ρώσους χάκερ”

“Πιστεύουμε ότι το διχαστικό πνεύμα του Τραμπ, οι απερισκεψίες του, η ανικανότητά του, αλλά και η απελπιστικά υψηλή αρνητική δημοφιλία του, διευκολύνουν την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές” τόνισαν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους περισσότερα από 70 στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, παροτρύνοντας τον πρόεδρο της εθνικής επιτροπής του κόμματος να σταματήσει την παροχή κάθε βοήθειας προς την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Απτόητος δηλώνει από την πλευρά του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, τονίζοντας ότι “δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο εσωκομματικής απομόνωσης. “Αυτό που έχω να κάνω, είναι να σταματήσω να χρηματοδοτώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα”, δήλωσε.

Οι επικρίσεις αναζωπυρώθηκαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον, “συνιδρυτές” του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εξίσου επίμαχη κρίθηκε η πρόσφατη δήλωση ότι η “Κλίντον πρέπει να εκτελεστεί”.

Κανέναν εκ των δύο υποψηφίων δεν εμπιστεύονται οι ψηφοφόροι, αποφάνθηκε η εφημερίδα Huffigton Post καθώς μόνον 38% των ερωτηθέντων εκφράζει εμπιστοσύνη “να παραδοθεί το κλειδί του Λευκού Οίκου και του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ στην Κλίντον, και στο 27% ανέρχεται η εμπιστοσύνη στον Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν το Κογκρέσσο ότι δεν προειδοποίησε για τους Ρώσους χάκερ

Η επίθεση Ρώσων χάκερ έφτασε ως τα e- mail της προεκλογικής ομάδας της υποψήφιας του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο νίπτει τας χείρας της “Η Συμμορία των Οκτώ”, όπως αποκαλούνται τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, μεταξύ αυτών οι Πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, που φέρεται να είχαν ενημερωθεί μέσω του FBI από το 2015 για τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης, ωστόσο δήλωσαν ότι “δεν μπορούσαν να προειδοποιήσουν το Δημοκρατικό κόμμα, “γιατί οι πληροφορίες που είχαν λάβει ήταν άκρως μυστικές”.

“Η κοινοποίηση των άκρως μυστικών πληροφοριών θα αποκάλυπτε τη συνεχή παρακολούθηση των επιθέσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τις πηγές πληροφοριών και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για την διαπίστωση των υποκλοπών”, αναφέρεται στην εσωτερική εγκύκλιο του Δημοκρατικού Κόμματος φέρεται να εξασφάλισε το Reuters.

Ο τρόπος που ξεκίνησαν οι υποκλοπές ήταν με την επίθεση σε προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spearphishing) στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ στη συνέχεια στοχοποιήθηκε η επιτροπή χρηματοδότησης των υποψηφίων βουλευτών και το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

ΠΗΓΗ: Politico, Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος