Απέπεμψε  την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης  ο Τράμπ

Η υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς, αντικαταστάθηκε  από τον Ντάνα Μποέντε , μέχρι πρότινος  γενικό εισαγγελέα στην Βριτζίνια, μετά την εντολή που έδωσε η υπουργός προς τους νομικούς κύκλους του υπουργείου, σε σχέση με τη μη τήρηση  των περιορισμών  που επέβαλε ο Τράμπ  στη μετανάστευση.

Η αποπομπή έγινε γνωστή μετά από  ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ , στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία. Ως εκ τούτου  η αποπομπή ακολούθησε  με ταχύτατες διαδικασίες .

Η περίπτωση ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού που έρχεται σε σύγκρουση με το Λευκό Οίκο είναι σπάνια στη διαδρομή της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας με το πιο γνωστό περιστατικό να έχει καταγραφεί το 1973. Πρόκειται για την άρνηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Έλιοτ Ρίτσαρντσον και του υφυπουργού του να υπακούσουν στην εντολή του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον για την απόλυση ειδικού εισαγγελέα που διερευνούσε το σκάνδαλο Watergate.

Το παραπάνω περιστατικό ανυπακοής του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης είναι γνωστό ως “η σφαγή του Σαββατόβραδου” για την κυβέρνηση Νίξον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος