ΗΠΑ: 6 μήνες φυλάκιση για την 20χρονη που σκότωσε τον φίλο της για τα «κλικ» στο YouTube

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε εχτές Τετάρτη (14/3) μια 20χρονη Αμερικανίδα, που τον περασμένο Ιούνιο πυροβόλησε και σκότωσε (από «λάθος») τον σύντροφό της μπροστά την κάμερα, ενώ οι δύο τους γύριζαν ένα βίντεο που επρόκειτο να «ανεβάσουν» στο διαδικτυακό τόπο YouTube. Ωστόσο, η «λαχτάρα» για τα περισσότερα «κλικς» από τις προβολές και τις κοινοποιήσεις του βίντεο οδήγησε τελικά στην τραγωδία.

Στο βίντεο, η Μοναλίσα Περέζ πυροβόλησε τον σύντροφό της Πέδρο Ρουίς, ο οποίος κράταγε μπροστά στον κορμό του έναν τόμο εγκυκλοπαίδειας, με την πεποίθηση πως το χοντρό βιβλίο μπορούσε να σταματήσει τις σφαίρες του ημιαυτόματου πιστολιού Desert Eagle, που ο ίδιος είχε δώσει στην κοπέλα του. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, αφού ο 22χρονος νεαρός πέθανε ακαριαία.

Μετά το συμβάν, η Πέρεζ –έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού- ομολόγησε την ενοχή της, στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας που της αποδόθηκε τον Δεκέμβριο. Δικαστής στη Μινεσότα της επέβαλε την ποινή έξι μηνών φυλάκισης, που συνοδεύεται από τον όρο του δικαστικού ελέγχου της για δέκα χρόνια.

Την ημέρα του τραγικού συμβάντος, η 20χρονη κοπέλα είχε αναρτήσει στο Twitter: «Ο Πέδρο κι εγώ θα καταγράψουμε πιθανόν ένα από τα πιο επικίνδυνα βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ». «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ιδέα, όχι ΔΙΚΗ ΜΟΥ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, πριν δεχτεί το «μοιραίο» χτύπημα, ο Πέδρο Ρουίς, προκειμένου να πείσει την Πέρεζ να γυρίσουν το επικίνδυνο βίντεο, είχε δείξει στη σύντροφό του έναν άλλο χοντρό τόμο εγκυκλοπαίδειας τον οποίο είχε χτυπήσει με σφαίρα που όμως δεν τον είχε διαπεράσει.

Το ζευγάρι πίστευε πως, καταγράφοντας το βίντεο και αναρτώντας στο διαδίκτυο θα αποκτούσε τεράστια φήμη (και ίσως πολλά χρήματα από τα «κλικ» και τις διαφημίσεις).

Η Κλαούντια Ρουίς, θεία του νεαρού, αφηγήθηκε τον Ιούνιο πως ο Πέδρο της είχε αναφέρει την ιδέα του. «Του είχα πει “μην το κάνεις αυτό!», είπε η γυναίκα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Πέρα από την επιβολή της ποινής φυλάκισης, το δικαστήριο απαγόρευσε στην Μοναλίσα Περέζ να κερδίσει χρήματα από την υπόθεση, ενώ της απαγορεύθηκε η οπλοκατοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος