Μικρά κατάγματα στο πόδι υπέστη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Πιο σοβαρός απ’ ότι έδειχνε αρχικά είναι ο τραυματισμός που υπέστη το Σάββατο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γραφείου του, ο Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκε την Κυριακή σε κλινική, για να εξεταστεί από ορθοπεδικό, καθώς ο τραυματισμός του αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι εξετάσεις, αλλά και η αξονική τομογραφία εντόπισαν μικροσκοπικά κατάγματα και θα χρειαστεί να φορέσει προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, όπως δήλωσε ο γιατρός του.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

“Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα”, διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. “Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες”, προσθέτει ο γιατρός του.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. “Γίνε καλά γρήγορα!”, αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος