Μυστήριο η συμμετοχή του Κάνιε Γουέστ στις αμερικανικές εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Misha Mohr, εκπρόσωπος του εκλογικού συμβουλίου της Οκλαχόμα,  η συμμετοχή του West  στην ψηφοφορία της εν λόγω πολιτείας των ΗΠΑ, ως υποψηφίου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έχει ήδη εγκριθεί. Όπως επιβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, ο γνωστός Αμερικάνος ράπερ συμπλήρωσε, δια αντιπροσώπου, τα απαραίτητα έγγραφα και πλήρωσε το χρηματικό ποσό για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Εκτός από τον Kanye, τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη ψηφοφορία εξασφάλισαν εγκαίρως και άλλοι δύο ανεξάρτητοι προεδρικοί υποψήφιοι. Πρόκειται για την πιανίστα Jade Simmons και τον Brock Pierce, γνωστό επενδυτή κρυπτονομισμάτων.

Η είδηση ότι ο West συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα, για τη συμμετοχή του στις αμερικανικές εκλογές του 2020, έρχεται να διαψεύσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκτός «κούρσας». Όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο (15/7) της independent,  ο Steve Kramer , μέλος της ομάδας εκστρατείας του West, δήλωσε στην εφημερίδα The Intelligencer ότι έπειτα από συγκέντρωση που έκανε ο ράπερ στη Φλόριντα αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις εκλογές. «Είναι έξω», φέρεται να είπε ο Kramer, κάνοντας γνωστό ότι ο West «ακύρωσε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε».

Οι ειδήσεις, περί μη συμμετοχής του δημοφιλούς ράπερ στις εκλογές, είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά από δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Kanye δεν θα έφτανε ούτε καν το ποσοστό του 2% , εάν κατέβαινε ως υποψήφιος.

Όπως προκύπτει ωστόσο από πιο πρόσφατη ενημέρωση, η προεκλογική εκστρατεία του  Kanye έχει συγκροτηθεί επίσημα κατόπιν υποβολής σχετικής δήλωσης. Δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι η επιτροπή «Kanye 2020» θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του σταρ και (υποψήφιου) πολιτικού. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει χάσει ήδη αρκετές προθεσμίες  για τη συμμετοχή του σε ψηφοφορίες στις πολιτείες των ΗΠΑ και θα χρειαστεί να συγκεντρώσει πολλές υπογραφές για να συμμετέχει σε όσες απομένουν.

Στο μεταξύ, ο λογαριασμός του Kanye West στο Twitter είναι ανάμεσα σε αυτούς που παραβιάστηκαν από χάκερς, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης κυβερνοεπίθεσης που έχει δεχτεί ως σήμερα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης στο διαδίκτυο έπεσαν μεταξύ άλλων ο Elon Musk, o Joe Biden, o Bill Gates, o Barack Obama, o Warren Buffett, o Michael Bloomberg και o Jeff Bezos. Στα προφίλ τους εμφανίστηκαν αναρτήσεις που καλούσαν τον κόσμο να στείλει σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι 1.000 δολάρια σε bitcoin, προκειμένου να λάβει σε αντάλλαγμα δύο φορές περισσότερα.


Πηγές: ΕΡΤ, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Independent

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος