Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (video)

Νεκρός είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης που έσπειρε τον τρόμο καθώς άνοιξε πυρ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην πόλη Ορλάντο της Φλόριντα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας “μοναχικός λύκος”, δηλαδή, αν έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για “τρομοκρατική ενέργεια”. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο επιβεβαίωσε ότι “χάθηκαν πολλές ζωές” στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse. Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για “πολλούς νεκρούς”, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι “περίπου 20”. Συνολικά, 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επτά έως είκοσι τραυματίες, ενώ κάποιοι ανέφεραν νωρίτερα ότι ο δράστης είχε ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του γκέι κλαμπ Pulse και ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά ενώ κρατούσε ομήρους.

Ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως βρισκόταν μέσα στο κλαμπ την ώρα των πυροβολισμών και δημοσίευσε το βίντεο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως έπεσαν πυροβολισμοί εντός του καταστήματος και πως πολλοί «ούρλιαζαν πως υπάρχουν νεκροί».

Η αστυνομία του Ορλάντο έγραψε στον λογαριασμό στο Twitter: «Δεκάδες τραυματίες από το περιστατικό στο κλαμπ Pulse κοντά στις λεωφόρους Orange και Kaley. Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το Pulse.

Σχετική είδηση: ΗΠΑ: Υπόθεση ομηρίας στη Φλόριντα – Ανησυχία για πολλούς τραυματίες
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος