Reuters: Δωρεάν προβολή για Τραμπ ο “επίδοξος δολοφόνος” από Βρετανία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο “επίδοξος δολοφόνος” του Ντόναλντ Τραμπ, ο 20χρονος Βρετανός υπήκοος Μάικλ Στήβεν Σάντφορντ,  που σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται από το 2015 παράνομα στις ΗΠΑ,  χρησιμοποιώντας ως στέγη ένα αυτοκίνητο. Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Λας Βέγκας όταν άρπαξε το όπλο αστυνομικού, με το οποίο σκόπευε να πυροβολήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Ο 20χρονος Βρετανός, τον οποίο ο δημόσιος συνήγορος του χαρακτήρισε “αυτιστικό που ήθελε να αυτοκτονήσει”, κατέθεσε ότι σχεδίαζε την επίθεση ένα χρόνο, ωστόσο υποστήριξε ότι έκανε  στις 17 Ιουνίου “το πρώτο και μοναδικό μάθημα σκοποβολής ενώ δεν είχε κρατήσει ποτέ άλλοτε όπλο”.

‘Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Βρετανός εξασφαλίζει δωρεάν προβολή στα αμερικανικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, αναγκαία για το Ντόναλντ Τραμπ που διέρχεται “κρίση ρευστότητας”. Τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, αφού η προεκλογική εκστρατεία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για τον Ιούνιο άρχισε με ρευστό μόλις 1,29 εκατ. δολαρίων, έναντι της “οικονομικής άνεσης των 42 εκατ. δολαρίων που έχει η υποψήφια Χίλαρι Κλίντον”.

 Τα  οικονομικά στοιχεία των δύο υποψηφίων δημοσιοποιήθηκαν παράλληλα με νέα δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία, μεταξύ των φαβορί των δύο κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές, προηγείται η Χίλαρι Κλίντον με 12 εκατοστιαίες μονάδες.

Στο πλαίσιο της “διάσωσης” της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ απέλυσε  τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφκσι,  ο οποίος εκτελούσε και χρέη ταμία στη συγκέντρωση  χρημάτων.

Στο μεταξύ, οι  υποστηρικτές της επιβολής περιορισμών στην κατοχή των όπλων που πληθαίνουν μετά από το νέο μακελειό στο Ορλάντο, υπόσχονται  ότι “θα εκδικηθούν τους γερουσιαστές που ψήφισαν κατά των μέτρων, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου”.

Οι δύο προτάσεις που κατέθεσαν Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές και οι άλλες δύο που κατέθεσαν Δημοκρατικοί Γερουσιαστές, δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους που απαιτούνται σε σύνολο εκατό και απορρίφτηκαν από την αμερικανική Γερουσία.

Δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι ποσοστό 71% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής, τη στιγμή που 310 εκατομμύρια όπλα βρίσκονται στα αμερικανικά νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ:Reuters, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος