Υπέρ της άμβλωσης το φαβορί στη λίστα των αντιπροέδρων του Τράμπ

Υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν εάν θα κάνουν άμβλωση ή όχι, τάχθηκε στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, ο απόστρατος υποστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάικλ Φλιν που περιλαμβάνεται στην λίστα των πιθανών αντιπροέδρων του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Φλιν έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA), ενώ η δήλωσή του αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο ζήτημα αυτό, που τάσσεται ξεκάθαρα κατά των αμβλώσεων.

Η εφημερίδα “The Washington Post” έγραψε το Σάββατο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει με θετικό μάτι τον Φλιν, που διηύθυνε στη DIA από το 2012 έως το 2014, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση κοινωνικής αστάθειας που εκδηλώνεται στις ΗΠΑ, αλλά και η απειλή της τρομοκρατίας, απαιτούν μια σκληρή και αποφασιστική προσωπικότητα για να τις διαχειριστεί. Σύμφωνα με την Post, στον Τραμπ αρέσει επίσης η ιδέα να έχει στη θέση του αντιπροέδρου κάποιον που δεν είναι πολιτικός.

Στη λίστα των υποψήφιων αντιπροέδρων του Τραμπ συμπεριλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιουτ Γκίνγκριτς, ο κυβερνήτης της Ιντιάνα, Μάικ Πενς, αλλά και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή κοινή εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον με τον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ. Ο κεντρικός στόχος της εμφάνισης των δύο στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον των υποστηρικτών του σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή από το Βερμόντ, ώστε να υποστηρίξουν την Κλίντον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 45% των υποστηρικτών του Σάντερς εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για τη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι NBC News και την εφημερίδα “The Wall Street Journal”. Ωστόσο, ο Μάικλ Μπριγκς, εκπρόσωπος του Μπέρνι Σάντερς αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν η Κλίντον και ο Σάντερς θα εμφανιστούν μαζί αύριο.

Την ίδια ώρα παρατηρείται προσέγγιση των δυο προεκλογικών επιτελείων. Η Χίλαρι Κλίντον προσέγγισε τις απόψεις Σάντερς για την παιδεία και την υγεία. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε το σχέδιό της για την κατάργηση των διδάκτρων στα πολιτειακά πανεπιστήμια και κολέγια για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 125.000 δολάρια, αλλά και ενθάρρυνε το Σάββατο το Κογκρέσο να υιοθετήσει μία “δημόσια επιλογή” στο σύστημα υγείας, ζητώντας την υποστήριξη των κέντρων υγείας που βρίσκονται εντός τοπικών κοινοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Washington Post

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος