Ανήσυχος ο Δ. Αβραμόπουλος για την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών στο θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το γεγονός ότι εξακολουθούν να καταφθάνουν, καθημερινά, στα ελληνικά νησιά περίπου 4.000 άνθρωποι δεν είναι ικανοποιητικό», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνεργασία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό είναι ελλιπής, ενώ χαρακτήρισε προβληματική ως έναν βαθμό και τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία.

«Το 2016 βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα λάβουμε όλοι μαζί θα καθορίσουν το μέλλον της Ένωσης. Αυτό ακριβώς διακυβεύεται σήμερα: Το να λειτουργούμε ως Ένωση. Αφενός, πρέπει να έχουμε επειγόντως απτά αποτελέσματα όσον αφορά τα κέντρα πρώτης υποδοχής (hotspots), τη μετεγκατάσταση, την επιστροφή, την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και την εξομάλυνση της λειτουργίας του χώρου Σένγκεν. Αφετέρου, πρέπει να επιδείξουμε τόλμη και να κοιτάξουμε μπροστά».« Γι αυτό η Επιτροπή εργάζεται, ήδη, σκληρά για την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και τη θέσπιση ενός μόνιμου προγράμματος επανεγκατάστασης και μίας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τη νόμιμη μετανάστευση και ένταξη. Δεν πρέπει να χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο την ευρύτερη εικόνα» ανέφερε ο κ. Αβαμόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κολέγιο των Επιτρόπων, όπου συζητήθηκε και το θέμα της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να εξετασθούν τα μέτρα που λήφθηκαν το 2015, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να ανακοινωθούν σχετικά το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος