Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες με 4 αστυνομικούς τραυματίες (vid)

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της βελγικής και γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Τρεις εξ αυτών τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών κι ένας τέταρτος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ακολούθησαν στη συνοικία, σύμφωνα με τον Έρικ Φαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπο τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Παράλληλα ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» στην έφοδο στο νότιο τμήμα των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Φόρεστ κατά τη διάρκεια μιας εφόδου «στο πλαίσιο των ερευνών των επιθέσεων στο Παρίσι» και ότι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά.

Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες πάντως δεν ήταν ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις:

Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες για τη σύλληψη ενόπλου που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος