Astroworld Festival: Ο Travis Scott καλύπτει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων

Ο Travis Scott ​​θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συναυλίας του στο Astroworld Festival την Παρασκευή, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπρόσωπο του ράπερ.

Ο καλλιτέχνης θα συνεργαστεί επίσης με την BetterHelp για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους όσους επλήγησαν από την τραγωδία.

«Ο Travis Scott συζητά με τις Αρχές και ζητά επαφή με τα άτομα και τις οικογένειες των εμπλεκομένων. Αυτά είναι τα πρώτα από τα πολλά βήματα που σχεδιάζει να κάνει ως μέρος της προσωπικής του υπόσχεσης να βοηθήσει τους πληγέντες σε όλη τη διαδικασία του πένθους και της ανάρρωσής τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από πλευράς τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ θα επιστρέψουν χρήματα σε όλους τους κατόχους εισιτηρίων, τόσο σε αυτούς που παρευρέθηκαν την Παρασκευή όσο και σε εκείνους που κράτησαν εισιτήρια για τις ακυρωμένες εκδηλώσεις του Σαββάτου, είπε στο CNN πηγή προσκείμενη στον καλλιτέχνη.

Ο Αμερικανός ράπερ, ο οποίος άνοιξε το φεστιβάλ Astroworld το 2018, είπε ότι είναι «απόλυτα συντετριμμένος» σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Houston Chronicle, ο Σκοτ διέκοψε επανειλημμένα την παράστασή του καθώς έβλεπε θεατές κοντά στη σκηνή να διατρέχουν κίνδυνο.

Astroworld Festival: Ο Travis Scott καλύπτει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων
Amy Harris/Invision/AP)

Σοκαριστική μαρτυρία για τη συναυλία του τρόμου

Μια 20χρονη κοπέλα από το Σαν Αντόνιο περιέγραψε όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της παράστασης του ράπερ Travis Scott στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Η Bianca Orta είπε ότι ήταν κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής και μόλις ξεκίνησε η παράσταση την Παρασκευή το βράδυ, το πλήθος άρχισε να σπρώχνει. «Υπήρχε κάποιος που έβαλε όλο του το βάρος στο λαιμό μου, και είπα: “Ε, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Το χέρι σου είναι στο λαιμό μου, το χέρι σου είναι στο λαιμό μου”. Τότε απάντησε ότι δεν μπορούσε να κουνηθεί», είπε η Orta.

Εξήγησε μάλιστα ότι δεν υπήρχε καμία διέξοδος από το χάος αυτό. «Συνάντησα πολλά άτομα σε απόγνωση, μεταξύ των οποίων και έναν πατέρα που μάλλον είχε τραυματιστεί η κόρη του», είπε η Orta.

Η 20χρονη είπε ότι βγήκε από το πλήθος και γλίτωσε τον τραυματισμό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπήρχε αρκετή ασφάλεια για να συγκρατήσει τόσους πολλούς ανθρώπους. «Η ασφάλεια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Απλώς παρακολουθούσε και παρακαλούσε να σταματήσουν να τρέχουν», είπε η Orta.

Οι αρχές χρησιμοποιούν τώρα βίντεο και συνεντεύξεις μαρτύρων για να καταλάβουν τι πήγε στραβά.

Πηγή: cnn.com/ksat.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος