Αυστραλία: Ανοιχτή από σήμερα η πολιτεία του Κουίνσλαντ

Το Κουίνσλαντ, η βόρειο Ανατολική πολιτεία της Αυστραλίας, άνοιξε από σήμερα τα σύνορα, χωρίς καραντίνα για τους δίπλα εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η πολιτεία είχε από τα αυστηρότερα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού και ελάχιστα κρούσματα, Covid-19, από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που  άλλες περιοχές της Αυστραλίας, όπως η, Νέα Νότια Ουαλία, και η Βικτώρια, ανανέωναν το ένα λοκνταουν μετά το άλλο.

Οι αρχές του Κουίνσλαντ είχαν υποσχεθεί να ανοίξουν τα σύνορα όταν το 80% των πολιτών  άνω των 16 ετών κάνουν δυο δόσεις του εμβολίου. Ο στόχος επετεύχθη και σήμερα τα σύνορα άνοιξαν, ώστε να δεχτούν στην πολιτεία και όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων εκεί.

Σημερα και η Δυτική Αυστραλία, η μονη πολιτεία που παραμένει κλειστή ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον στόχο εμβολιασμού 80% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, αλλά καθυστερεί το άνοιγμα των συνόρων έως τις 5 Φεβρουαρίου.  Έως τότε η Αυστραλία θα παραμένει μια χώρα κομμένη στα δυό. Μισή ελεύθερη να μάθει να ζει με κάθε παραλλαγή Covid και μισή περί κλεισμένη στην ασφάλεια των συνόρων της.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ, Αυστραλία 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος