Αυστραλία: Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στο Σίδνεϊ

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Στα 633 μετρήθηκαν σήμερα τα θετικά κρούσματα στο Σίδνεϊ, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και παρά το ότι πολλές περιοχές του Σίδνεϊ βρίσκονται σε lockdown για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η πρωθυπουργός της Πολιτείας Gladys Berejiklian, ανακοινώνοντας τη νέα, σημαντική άνοδο των κρουσμάτων, τόνισε πως «δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω», ενώ στηλίτευσε την ανυπακοή σημαντικού αριθμού ατόμων τα οποία εντόπισε η αστυνομία να παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα ως βασική αιτία της συνεχιζόμενης αύξησης.

Σε αντίθεση με τη Μελβούρνη που με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων ανακοίνωσε πλήρες lockdown το οποίο από χθες αυστηροποιήθηκε περισσότερο με την προσθήκη και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ, το Σίδνεϊ ακολουθεί πολιτική τοπικών lockdown ανά περιοχή, ανάλογα με τα κρούσματα.

Στη Μελβούρνη ο αριθμός δείχνει να συγκρατείται, 24 τα θετικά σήμερα όπως και χθες, όλα όμως από γνωστή προέλευση.

Αντίστοιχα αυξημένα τα κρούσματα και στην περιοχή της πρωτεύουσας με την Καμπέρα να καταγράφει 21 κρούσματα μετά το πρώτο πριν από τρεις ημέρες και την επιβολή κι εκεί lockdown.

Σε όλες τις περιοχές που εντοπίζονται κρούσματα ή εξάρσεις κρουσμάτων οι αναλύσεις επιβεβαιώνουν πως προέρχονται από το ξέσπασμα της μετάλλαξης «δέλτα» που πλήττει το Σίδνεϊ και τη Νέα Νότιο Ουαλία.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως η εμφάνιση κρουσμάτων που οδήγησε από χθες και τη Νέα Ζηλανδία σε πλήρες lockdown, έχουν επίσης την ίδια προέλευση.

Ταυτόχρονα σήμερα ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, η Qantas, ανακοίνωσε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων, εκτός απ´ όσους εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους, απόφαση που θα ισχύσει άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος