Αυστραλία: Οργή για την κατ´ εξαίρεση συμμετοχή του Ντζόκοβιτς στο Australian Open

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Με μηνύματα και εκδηλώσεις θυμού και απόρριψης υποδέχθηκαν πολλοί στην Αυστραλία την είδηση πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις Νόβακ Ντζόκοβιτς τελικά θα είναι παρόν στο διεθνούς φήμης τουρνουά τένις Australian Open το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Αιτία των αντιδράσεων -ιδιαίτερα αιχμηρές μάλιστα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο- αποτελεί το γεγονός πως ο διεθνούς φήμης τενίστας έλαβε «ειδική εξαίρεση».

Κι αυτό καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πως «είναι κατά των εμβολίων» ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί θετικός στον covid.

“Δε με ενδιαφέρει πόσο καλός παίκτης είναι.

Αν αρνείται να εμβολιαστεί δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η συμμετοχή του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός Stephen Parnis, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές δια μέσου του επικεφαλής του Australian Open Craig Tiley δήλωσε πως «26 αθλητές έχουν αιτηθεί ιατρική εξαίρεση στις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές και ορισμένοι έλαβαν το δικαίωμα συμμετοχής κατ´ εξαίρεση».

Εν μέσω κορύφωσης των αντιδράσεων -πολλοί προτείνουν «γιουχάισμα» στην εμφάνιση του ή αποχώρηση από τις κερκίδες- η Πολιτειακή Υπουργός της Βικτώρια, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά,  Jaala Pulford χαρακτήρισε «εξοργιστική και προκλητική την απόφαση», αλλά αρνήθηκε την κατηγορία που εκφράζεται μαζικά δημοσίως πως «υπάρχει «ειδική αντιμετώπιση» στην περίπτωση Ντζόκοβιτς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος