Πραγματική ομάδα X Files ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία

Η Βρετανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει εκ νέου μια πραγματική ομάδα X Files κυνηγών UFO αναφερει η εφημερίδα Daily Star χάρη στο Ντόναλντ Τραμπ. Η αρχική ομάδα X Files του Ηνωμένου Βασιλείου σταμάτησε το 2009 μετά από σχεδόν 60 χρόνια επίσημης έρευνας.  Ομως χάρη στα ευρήματα της έκθεσης των ΗΠΑ, η αρμόδια ομαδα παρατήρησης για τα «ιπτάμενα πιατάκια» θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Μία από τις τελευταίες πράξεις του πρωην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ήταν να διατάξει νόμιμα τον διευθυντή των εθνικών μυστικών υπηρεσιών να υποβάλει έκθεση σχετικά με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» ή «ανώμαλα εναέρια οχήματα» και τον Ιούνιο πρόκειται να δημοσιευτεί μια έκθεση ενώπιον του Κογκρέσου όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα ευρήματά τους για τα UFO μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Star», ο Νικ Πόουπ, που υπήρξε επίσημος ερευνητής του Υπουργείου Άμυνας της χώρας του, έχει εξετάσει πάμπολλες υποθέσεις. Μαλιστα Το 2016, ο κ. Πόουπ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τώρα ανενεργού γραφείου MoD UFO από το 1991 έως το 1994, δήλωσε ότι από τις 12.000 παρατηρήσεις, το πρόγραμμα που διερεύνησε περίπου το 5% παρέμεινε ανεξήγητο.

Ο πρώην ερευνητής είπε ότι το 1980 το τμήμα ειδοποιήθηκε για ένα UFO κοντά στις παλιές δίδυμες βάσεις RAF των Bentwaters και Woodbridge κοντά στο Ipswich στο Σάφολκ.

Η τελευταία ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στον ιστότοπο ήταν «σημαντικά υψηλότερα από το μέσο όρο του φόντου». Εν τω μεταξύ, το 1993 αναφέρθηκαν πολλές παρατηρήσεις ενός UFO για μια περίοδο έξι ωρών διανυκτέρευσης στο Cosford, Shropshire. Αλλά το 2016 εν μέσω οικονομικών περικοπών η ομάδα αυτή πάγωσε τις δραστηριότητες της.

Ωστόσο, μια δήλωση που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας εκείνη την εποχή ανέφερε ότι το υπουργείο δεν είχε γνώμη για την ύπαρξη ή όχι της εξωγενούς ζωής και τα τελευταία 50 χρόνια «καμία έκθεση UFO δεν αποκάλυψε στοιχεία για πιθανή απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο». Ο κ. Ποουπ επέκρινε την απόφαση να κλείσει το τμήμα χωρίς δημόσια διαβούλευση λέγοντας: “Αφήνουμε τον εαυτό μας ανοιχτό σε τρομοκρατικές επιθέσεις.”

H μακρά ιστορία περιστατικών θέασης UFO στις ΗΠΑ ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου του 1947 με τον Κένεθ Άρνολντ, έναν ερασιτέχνη πιλότο, ο οποίος ανέφερε ότι είδε εννιά αντικείμενα να πετάνε κοντά στο βουνό Ρέινιερ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Οι εφημερίδες της εποχής εμπνεύστηκαν τότε τον όρο «ιπτάμενα πιατάκια».

Τον ερχόμενο μήνα, αγρότης βρήκε συντρίμμια σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο αμερικανικός στρατός το αποκάλεσε «ιπτάμενο δίσκο», αλλά αργότερα ανέφερε ότι ήταν τμήμα μετεωρολογικού μπαλονιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος