Την Τρίτη οι ανακοινώσεις της Μέι για το Brexit (video)

Το σχέδιο για το Brexit θα παρουσιάσει την Τρίτη η Τερέζα Μέι, ανοίγοντας το δρόμο για την ενεργοποίηση του άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Εκκρεμεί, ωστόσο, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που πρόκειται να αποφανθεί για την ανάγκη ή όχι να συμβουλευτεί προηγουμένως το κοινοβούλιο.

Η Βρετανή πρωθυπουργός στην ομιλία της θα πρέπει από τη μία να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους του Brexit ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα τους και από την άλλη να καθησυχάσει τις αγορές, κυρίως θα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Με αγωνία περιμένουν όλοι, το City ειδικά και οι επιχειρηματίες, να ακούσουν τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει ότι η Βρετανία θα προχωρήσει σε ένα σκληρό Brexit, εκτός ενιαίας αγοράς και τελωνειακής ένωσης, γεγονός που προκάλεσε μια θεαματική πτώση της στερλίνας.
Η ελπίδα τους τώρα είναι οι διμερείς εμπορικές συμφωνίες ωστόσο θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια για το “διαζύγιο” με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος