Χάκερ 10 ετών αμείφθηκε με 10.000 δολάρια ως “κυνηγός σφαλμάτων”

Ο πιτσιρικάς από την Φιλανδία που ακούει στο όνομα  Γιάνι,  έβαλε τα γυαλιά στους προγραμματιστές  του Instagram   αφού τους απέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο  ότι μπορούσε  να επεμβαίνει στο λογισμικό  και να σβήνει  τα σχόλια άλλων χρηστών .

Η αμοιβή 10.000 δολαρίων δόθηκε στο αγόρι αφού κατάφερε να βρει ένα σφάλμα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία παρέχει τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Ο νεανίας  που στην ουσία δεν θα έπρεπε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για ακόμα 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να σβήνει σχόλια που είχαν γίνει από άλλους χρήστες.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το σφάλμα διορθώθηκε «άμεσα» και έδωσε την ανάλογη έκταση στο θέμα,  καταβάλλοντας παράλληλα , την καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, στον μικρό χάκερ .

Για την ιστορία  της υπόθεσης   σημειώνεται ότι ο μικρός είχε στείλει τον Φεβρουάριο e-mail στο Facebook, γνωστοποιώντας την ανακάλυψή του. Οι μηχανικοί ασφαλείας της εταιρείας δημιούργησαν ένα δοκιμαστικό λογαριασμό στο Instagram για τον Γιάνι, προκειμένου αυτός να αποδείξει τη θεωρία του -κάτι που φυσικά έκανε.

Ο 10χρονος είναι ο νεότερος σε ηλικία «κυνηγός σφαλμάτων» στον οποίο έχει δοθεί αμοιβή. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC,

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος