Δανία: Ενίσχυση πράσινης ενέργειας και αύξηση παραγωγής αερίου από τη Β. Θάλασσα για απεξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες

Σημαντική ενίσχυση του εφοδιασμού της σε ενέργεια απο ανανεώσιμες πηγές και προσωρινά αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου απο την Βόρεια Θάλασσα  μελετά η κυβέρνηση της Δανίας προκειμένου να απεξαρτηθεί σύντομα απο τις ρωσικές προμήθειες.

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι παραγωγή της χώρας σε φυσικό αέριο θα γίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και υπουργός Ενέργειας και Κλίματος Νταν Γιέργκενσεν εκτίμησε  ότι από τα υπάρχοντα κοιτάσματα θα μπορούσε να προέλθει αύξησή της ενέργειας έως και 25%.

Η κα Φρεντέρικσεν, διαβεβαίωσε ότι η Δανία μπορεί όντως να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο το ερχόμενο έτος με τις προμήθειες από την Βόρεια Θάλασσα και πρόσθεσε με νόημα ότι ” καθώς αποτελούμε μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου αερίου, χρειαζόμαστε και οι άλλες χώρες να απεξαρτηθούν”.

Η κυβέρνηση της Δανίας παρουσίασε επίσης σχέδια για δραστική αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, όπως και για την εισαγωγή ενός ενιαίου φόρου άνθρακα στις εκπομπές των εταιρειών.

Στόχος είναι να τετραπλασιάσει εντός οκτώ ετών την παραγωγή ενέργειας από χερσαία αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και να ενισχύσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας από θαλάσσια πάρκα κατά ένα με τέσσερα γιγαβάτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος