Δεν επιστρέφει σύντομα στην Ουάσιγκτον ο Ρώσος πρέσβης

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Νέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με την επιστροφή του Ρώσου πρέσβη Ανατόλι Αντόνοφ στην Ουάσιγκτον, ύστερα από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ στο Ria Novosti. Ενώ μέχρι και πριν λίγες μέρες, ανώτατες διπλωματικές άφηναν να εννοηθεί πως ο Ρώσος πρέσβης θα επιστρέψει πολύ σύντομα στη βάση του, πλέον φαίνεται πως η σκέψη αυτή παγώνει. Όπως δήλωσε ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, “αυτό δεν είναι ζήτημα των επόμενων ημερών.

Ο χρόνος θα καθοριστεί ανάλογα με τα βήματα που θα λάβει η Ουάσινγκτον στη διμερή πορεία. Αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να επιδείξουν την επιθυμία τους για τουλάχιστον μια σχετική ομαλοποίηση των σχέσεων μας και ότι αυτό θα γίνει ορατό και χειροπιαστό”.

Υπενθυμίζουμε πως σε μια πρωτοφανή κίνηση για τις διμερείς σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων, το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από περίπου δυο εβδομάδες είχε ανακαλέσει τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ύστερα από την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Μπάιντεν στο ABC News και στην οποία είχε αποκαλέσει το Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ψυχρό δολοφόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος