Τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας

Μια εικόνα από συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με Ρώσους αξιωματούχους, ανέβασε στο Twitter ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ζελένσκι και διαπραγματευτής, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.  Στην ανάρτηση, χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις  σκληρές, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές σκιαγράφησαν τις συγκεκριμένες θέσεις τους.  «Οι διαφωνίες εξηγούνται από τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα», προσθέτει.

«Στις διαπραγματεύσεις, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν βάζει τελεσίγραφα, αλλά ακούει προσεκτικά τις προτάσεις μας. Τα αιτήματά μας είναι – το τέλος του πολέμου και η αποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε πριν από τον τέταρτο γύρο συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ο Ουκρανός διαπραγματευτής, εν μέσω αλληλοκατηγοριών για βομβαρδισμούς και θανάτους αμάχων.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι, υψηλόβαθμο μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, δήλωσε χθες στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RT ότι σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» μετά από αρκετούς γύρους συνομιλιών που φιλοξενήθηκαν στα σύνορα της γειτονικής Λευκορωσίας.

«Αν συγκρίνουμε τις θέσεις και των δύο αντιπροσωπειών κατά την έναρξη των συνομιλιών και τώρα, βλέπουμε σημαντική πρόοδο», είπε στο δίκτυο σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν δήλωσε πως η Ρωσία δείχνει σημάδια προθυμίας να δεσμευτεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν «ορισμένες θετικές αλλαγές» στον διάλογο και ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονταν σχεδόν καθημερινά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος