Δύο ομήρους υποστηρίζει ότι εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος – “Εμείς καταρρίψαμε το ρωσικό Airbus” (vid)

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».

Στο δωδέκατο κατά σειρά τεύχος του περιοδικού Dabiq και με τον τίτλο «η τύχη των δύο κρατουμένων» παρουσιάζεται ένας συνδυασμός φωτογραφιών των δύο ανδρών, στην αρχή με τα μάτια καλυμμένα και κατόπιν με τα πρόσωπά τους γεμάτα αίμα, αφού προφανώς έχουν εκτελεστεί με σφαίρες. Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για τον Κινέζο Φαν Τζινγκούι, έναν 50χρονο σύμβουλο από το Πεκίνο και τον Γκρίμσγκαρντ- Όφσταντ, ένα υποψήφιο για μάστερ στις πολιτικές επιστήμες που είχε γεννηθεί το 1967.

Ένας Νορβηγός υπήκοος ο οποίος κρατείτο όμηρος στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος είναι πολύ πιθανό να δολοφονήθηκε από τους απαγωγείς του, δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ. «Καταδικάζουμε τη δολοφονία», ανέφερε η Σόλμπεργκ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της προσπαθεί ακόμη να επαληθεύσει τις πληροφορίες για τον θάνατο του ομήρου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επίσης είχε γνωστοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι ένας Κινέζος πολίτης φαίνεται πως κρατείτο όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος. Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού, η οργάνωση είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των δύο ανδρών, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν Νορβηγό και έναν Κινέζο, ενώ φορούσαν κίτρινες φόρμες και τους είχαν ξυρίσει τα κεφάλια.

To περιοδικό Dabiq, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, τον περασμένο μήνα.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».

«Οι διχασμένοι Σταυροφόροι της Ανατολής και της Δύσης νόμιζαν ότι θα ήταν ασφαλείς στα αεροσκάφη τους καθώς με δειλία βομβαρδίζουν τους Μουσουλμάνους του Χαλιφάτου» γράφει το περιοδικό. «Επομένως πήραμε εκδίκηση από εκείνους που ένιωθαν ασφαλείς στα πιλοτήρια» προστίθεται.

Η οργάνωση σημειώνει επιπλέον ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά της όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κρυφά εντός του αεροσκάφους, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 219 Ρώσων και άλλων 5 σταυροφόρων μόλις ένα μήνα μετά την απερίσκεπτη απόφαση της Ρωσίας».

Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος