Δούμα: Δεν θα ανεχτούμε οι διπλωμάτες να δεχτούν περιορισμούς εξαιτίας της μη αναγνώρισης των ρωσικών εμβολίων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, δεν αποκλείει να διεξαχθεί εξ αποστάσεως η χειμερινή σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

«Σήμερα, στο τέλος της ημέρας, θα μάθουμε για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Προεδρείου της Κοινοβουλευτική Συνέλευση, στην οποία θα παραστεί ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Πιοτρ Τολστόι»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, δεν απέκλεισε «σε σχέση με την μετάλλαξη “Όμικρον” και σε σχέση με τις υγειονομικούς και επιδημιολογικούς περιορισμούς  στη Γαλλία, να ληφθεί απόφαση» να πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας και οι συνεδριάσεις επιτροπών μέσω τηλεδιάσκεψης. “Η συνεδρίαση, με απλά λόγια, θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως. Νομίζω ότι η πιθανότητα μιας τέτοιας απόφασης είναι πολύ σοβαρή”.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της επιτροπής τόνισε ότι εάν αυτή και οι επόμενες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν θα ανεχθεί περιορισμούς στα δικαιώματα ταξιδιού λόγω του γεγονότος ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας έχουν εμβολιαστεί με ρωσικά εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η χειμερινή σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος