Δρέσδη: Αγχόνη για Μέρκελ έστησαν διαδηλωτές του Pegida

Αγχόνη όπου κρεμάστηκαν τα ονόματα της Ανγκελα Μέρκελ και του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ έστησαν 9.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην καθιερωμένη εβδομαδιαία κινητοποίηση του κινήματος Pegida ( Πατριωτικό Μέτωπο Ευρωπαίων κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης).

Η γερμανική εισαγγελία εξετάζει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διοργανωτών όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit.

Παραμονές της πρώτης επετείου του κινήματος, οι ομιλητές κατήγγειλαν  ως «επίθεση εισβολέων» την εισροή προσφύγων που εγκαθίστανται σε ζούγκλα, όπως χαρακτήρισαν τα κέντρα υποδοχής .

Εκ των συνιδρυτών του Pegida, η Τατιάνα Φέστερλιγκ, μεγάλη χαμένη των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο « Säxit» δηλαδή εξόδου της  Σαξονίας  από την ομοσπονδιακή ένωση γερμανικών κρατιδίων.

“Εμείς είμαστε ο λαός» και «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», ήταν  φράσεις που έγιναν συνθήματα στη διαδήλωση,  ενώ στην πλατεία μπροστά στην Οπερα της Δρέσδης,  υψώθηκε αφίσα  που απεικόνιζε τη Μέρκελ ως Μητέρα Τερέζα με τίτλο  «Μητέρα Terrorresia“( μητέρα της τρομοκρατίας).

Η ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος Pegida που γιορτάζει έναν χρόνο από την ίδρυση του, απασχολεί ιδιαίτερα το γερμανικό Τύπο  ενώ υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ  απήυθυνε εκ νέου έκκληση κατά της ισλαμοφοβίας, την ώρα που το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποιούσε ότι το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν 490 επιθέσεις κατά κέντρων υποδοχής προσφύγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος