Αίγυπτος: Διπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο – 4 νεκροί και 12 τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από ξενοδοχείο όπου διαμένουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στην πόλη αλ-Αρίς της Αιγύπτου, αναφέρουν ιατρικές πηγές. Βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο, εκεί οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκραγεί, αναφέρουν πηγές ασφαλείας. Δύο δικαστές είναι μεταξύ των τραυματισμένων. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. 

Οι εκρήξεις στην πρωτεύουσα της επαρχίας Αλ-Αρίς ήρθε μια ημέρα μετά το δεύτερο γύρο ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών. Αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση ανέφερε επίσης το περιστατικό.

Η κρατική τηλεόραση και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας αναφέρουν ότι παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη και στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη έπληξε την περιοχή περίπου δέκα λεπτά αργότερα.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλεισθεί από τον στρατό και την αστυνομία.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση. Η ανακοίνωση της οργάνωσης Επαρχία Σινά αναδημοσιεύτηκε από τους υποστηρικτές της στο Twitter και το κρυπτογραφημένο σύστημα μηνυμάτων Telegram. Η συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος οργάνωση έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανατροπή της κυβέρνησης του Καΐρου.

Πηγές: Reuters

Σχετική είδηση: Car bomb kills four at hotel housing election judges in Egypt’s Sinai
Read more at Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος