Εκκληση Ολάντ να «μην υψώνονται τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση να «μην υψώνονται τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης» μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Δεν πρέπει να «υψώνουμε τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης όμως απλά να διασφαλίζουμε τα εξωτερικά μας σύνορα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε δηλώσεις που έκανε στο πλευρό του Αυστριακού καγκελαρίου.

Από την πλευρά του ο Φάιμαν δήλωσε ότι «μόνο οι κοινές απαντήσεις εκ μέρους της Ευρώπης» μπορούν να δώσουν τη λύση.

«Το να θέλει κανείς να προωθήσει τους πρόσφυγες προς το γείτονά του δε συνιστά μια απάντηση στην Ευρώπη» επισήμανε απαντώντας στο Βερολίνο και συγκεκριμένα, στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ο οποίος είχε επικρίνει με σθένος τη Βιέννη για τη «λανθασμένη» συμπεριφορά της, υποστηρίζοντας ότι η Αυστρία στέλνει στη Γερμανία χιλιάδες ανθρώπους ανοργάνωτα.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, Γερμανία και η Αυστρία αποφάσισαν την Παρασκευή να περιορίσουν τη διέλευση μεταναστών και να τους επιτρέψουν να περνούν από 5 σημεία διέλευσης κατά μήκος των κοινών τους συνόρων προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα τη μαζική εισροή των προσφύγων.

«Επιθυμούμε να επιτύχουμε μια ομαλή διαδικασία» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία διέλευσης.

Το Βερολίνο και η Βιέννη είχαν συμφωνήσει τον Σεπτέμβριο να αφήσουν ανοικτά τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, μία απόφαση που είχε εντείνει τη ροή προσφύγων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο ή την φτώχεια.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ξεκίνησαν εκ νέου στα μέσα Σεπτεμβρίου, όμως οι μετανάστες μπορούσαν να εισέλθουν στη Γερμανία από οποιοδήποτε σημείο.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: www.eurokinissi.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος