Ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί μετά την ανταλλαγή πυρών στις Βρυξέλλες

H αστυνομία άφησε ελεύθερους την Τετάρτη τους δύο υπόπτους που είχε συλλάβει την Τρίτη προκειμένου να διαλευκάνει εάν έχουν ενδεχομένως εμπλακεί στα περιστατικά με τους πυροβολισμούς στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι αρχές, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία το Βελγίου σήμερα.

Η εισαγγελία είχε ανακοινώσει αυτές τις δύο συλλήψεις το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο είχε αρνηθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία των υπόπτων ή να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τους δύο άνδρες, εξηγώντας ότι η «ενδεχόμενη εμπλοκή» τους στα περιστατικά με τους πυροβολισμούς «εξετάζεται».

Ο ένας εξ αυτών είχε εισαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο του Χαλ, μιας κοινότητας νότια των Βρυξελλών, καθώς είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα και χρειαζόταν άμεσα να χειρουργηθεί. Η περίπτωσή του είχε προκαλέσει την προσοχή των αρχών καθώς το πρόσωπο αυτό που είχε διακομιστεί στα επείγοντα επιχείρησε να το σκάσει μόλις είδε τους αστυνομικούς.

Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν οι αρχές στο Φόρεστ, σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο όπου ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τον δικαστή χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, εξήγησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε δελτίο Τύπου.

Ο ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε και δύο συνεργοί του, που διαφεύγουν, «αναζητούνται».

Η αστυνομία εντόπισε ένα Καλάσνικοφ και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό δίπλα στη σορό του υπόπτου, ενός Αλγερινού ηλικίας 35 ετών που ονομαζόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, όπως επίσης και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους» σύμφωνα με την εισαγγελία.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος