Ένα εκατ. αυτοκίνητα ανακαλούνται από την Mercedes Benz λόγω προβλημάτων στο σύστημα πέδησης

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mercedes-Benz αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα διαφόρων τύπων λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο σύστημα πέδησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Πρόκειται για 993.407 αυτοκίνητα που ανακαλούνται σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 70.000 είναι μόνο στη Γερμανία.

Η ρυθμιστική αρχή (KBA), ανέφερε ότι το θέμα αφορά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2015 και ανήκουν στις σειρές ML και GL καθώς και στο πολυτελές μίνι βαν R-Class.

Κατά τους ελέγχους οι μηχανικοί διαπιστώσαν πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους συμβαίνει σπάνια, αλλά εγκυμονεί κινδύνους σε περιπτώσεις που οι οδηγοί το αντιμετωπίζουν.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την ανάκληση με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας ότι ένας «ιδιαίτερα δυνατός ή σκληρός» ελιγμός πέδησης θα μπορούσε να προκαλέσει μηχανική βλάβη στο σύστημα σε «σπάνιες περιπτώσεις πολύ σοβαρής διάβρωσης».

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος