Επίθεση στη Νέα Υόρκη: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 62χρονος συλληφθείς

Κατηγορίες για τρομοκρατική επίθεση ασκήθηκαν σε βάρος του συλληφθέντα για την ένοπλη επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν. Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία.

Πρόκειται για τον Φρανκ Τζέιμς, έναν 62χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος είχε ενοικιάσει ένα λευκό βαν, το οποίο οι Αρχές πιστεύουν ότι συνδέεται με την αιματηρή επίθεση.

O Τζέιμς κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Τζέιμς συνελήφθη χάρη στην αξιοποίηση πληροφορίας που έλαβαν οι αρχές κατά την επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, η οποία διήρκεσε περίπου 30 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκε από περαστικούς που δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες αξιοποίησε η αστυνομία για να φθάσει στα ίχνη του.

Παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές για διάφορα αδικήματα, ο Φρανκ Τζέιμς, αναρτούσε συχνά βίντεο στο διαδίκτυο με ακραίες απόψεις για το ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος