Εβγκένι Λεμπέντεφ: «Δεν είμαι πράκτορας της Ρωσίας»

O Ιδιοκτήτης της πολυδιαβασμένης Evening Standard και της δημοφιλούς INDEPENDENT Λόρδος Εβγκένι Λεμπέντεφ, είπε ότι «δεν είναι κάποιος πράκτορας της Ρωσίας» μετά από καταγγελίες ότι παλαιότερη αξιολόγηση των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Λόρδος Λεμπέντεφ έγινε ιδιοκτήτης της εφημερίδας όταν ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του, πρώην πράκτορας της KGB την αγόρασε το 2009.

Ο ίδιος ένιωσε όπως γράφει ότι δεν άλλη επιλογή από το να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και έγραψε στην εφημερίδα ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια αυτής της χώρας, την οποία αγαπά.

«Ο πατέρας μου πριν από πολύ καιρό ήταν πράκτορας ξένων υπηρεσιών πληροφοριών της KGB, αλλά εγώ δεν είμαι πράκτορας της Ρωσίας», είπε.

Πριν από λίγες μέρες (5 Μαρτίου 2022) οι TIMES σε άρθρο τους είχαν αποκαλύψει ότι τον Μάρτιο του 2020, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων είχε συμβουλέψει τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην δώσει τον τίτλο του Λόρδου στον Λεμπέντεβ μετά απά αναφορές που είχαν στα χέρια τους από τις υπηρεσίες ασφάλειας ΜΙ5 και ΜΙ6, ότι αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τους TIMES ο Μπόρις Τζόνσον αντέδρασε λέγοντας ότι αυτό ήταν “αντιρωσισμός” και προχώρησε στην τιτλοδοσία του Εβγκένι Λεμπέντεφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος