Gazprom – Παραγωγή και προμήθεια φυσικού αερίου: Αποτελέσματα για 10 μήνες

Ενημερωτικά αποτελέσματα για την παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου το τελευταίο δεκάμηνο παρουσίασε η Gazprom, μέσω της ιστοσελίδας της.

Σύμφωνα με το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, η εταιρεία αύξησε τις προμήθειες από το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά κατά 17,2% (κατά 28,8 δισ. κυβικά μέτρα).

Οι εξαγωγές σε χώρες εκτός ΚΑΚ αυξήθηκαν από την Gazprom στα 158,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που είναι 10,4% (14,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Την ίδια στιγμή η Gazprom συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο σε επίπεδο κοντά στο ιστορικό της ρεκόρ.

Ειδικότερα, η εταιρεία αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου σε Τουρκία (κατά 110,4%), Γερμανία (κατά 23,4%), Ιταλία (κατά 15,4%), Ρουμανία (κατά 272,2%), Σερβία (κατά 101,7%), Βουλγαρία (κατά 51,9%), Πολωνία (κατά 9,5%), Ελλάδα (κατά 16,3%), Φινλανδία (κατά 13,6%).

Μέχρι σήμερα, οι εξαγωγές της Γκάζπρομ προς ορισμένες χώρες έχουν ήδη υπερβεί τους όγκους για ολόκληρο το 2020, ιδίως προς την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Ακόμα αυξάνονται οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia. Ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης, ήταν στις 31 Οκτωβρίου, οι προμήθειες κατόπιν αιτήματος της κινεζικής πλευράς να φτάσουν σε νέο επίπεδο ρεκόρ και να ξεπεράσουν τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom περισσότερο από 19%.

Σύμφωνα με την Gas Infrastructure Europe, στις 30 Οκτωβρίου, η διαφορά στην πληρότητα των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου σε σύγκριση με πέρυσι είναι μείον 18,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις UGS στην Ουκρανία είναι 10,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα λιγότερα από τα επίπεδα του 2020.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος