Γερμανία: Εγκρίθηκε η συμμετοχή του στρατού σε αποστολή κατά του Ι.Κ.

Η συμμετοχή του Γερμανικού στρατού στη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού κράτους στη Συρία, μια αποστολή στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν έως και 1.200 στρατιώτες, εγκρίθηκε σήμερα από το Γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, το Βερολίνο είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να αναπτύξει αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και μια φρεγάτα προκειμένου να στηρίξει τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία. Η αποστολή θα διαρκέσει ολόκληρο το 2016. Την Τετάρτη, η Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) αναμένεται να ψηφίσει για το θέμα.

Λίγο πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ενέκρινε την συμμετοχή των Γερμανικών δυνάμεων στον αγώνα κατά του ΙΚ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε στην Bild: «Εναντίον ενός αντιπάλου όπως το Ισλαμικό Κράτος χρειαζόμαστε μεγάλη επιμονή. Υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να ηττηθεί η τρομοκρατική οργάνωση», και τόνισε ότι για την Συρία δεν αρκούν μόνο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται και μια πολιτική ειρηνευτική διαδικασία. «Στρατιωτικά κάνουμε αυτό που χρειάζεται, αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα και αυτό που μπορούμε να δικαιολογήσουμε πολιτικά», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «δεν ξεχνά τα φοβερά εγκλήματα για τα οποία ευθύνεται ο ‘Ασαντ, αλλά όσο στην Συρία οι αντικρουόμενες δυνάμεις στρέφονται μόνο η μία εναντίον της άλλης, εξακολουθεί να χαίρεται το ΙΚ». Το καθεστώς του Μπασάρ αλ ‘Ασαντ μπορεί τώρα να αποδείξει αν είναι πραγματικά πρόθυμο «να αγωνιστεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί βόμβες και χημικά εναντίον του ίδιου του λαού του», πρόσθεσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

O Αντρέ Βούστνερ, πρόεδρος του συνδικάτου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε νωρίτερα στο κανάλι της Γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι η επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα διαρκέσει «πολύ περισσότερο από δέκα χρόνια», καθώς το ΙΚ δεν βρίσκεται μόνο στο Ιράκ και στην Συρία, αλλά σε όλη την βόρεια Αφρική, μέχρι το Μαλί και δεν αρκούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί για να το αντιμετωπιστεί η οργάνωση.

Την ίδια άποψη ότι δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί, εξέφρασε και ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστούν και χερσαίες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος