Για αθέμιτες μεθόδους κατηγορείται 25 χρόνια μετά ο δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξη από την Νταϊάνα

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Ο Μάρτιν Μπασίρ χρησιμοποίησε “ύπουλες” μεθόδους παραβιάζοντας  τους  κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας του BBC για να εξασφαλίσει τη 60 λεπτή συνέντευξή με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα , στην εκπομπή «Πανόραμα».

Σύμφωνα με το πόρισμα  της ανεξάρτητης έρευνας που διεξήγαγε το BBC την  «δηλητηρίασε»  με ψέματα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Σήμερα Πέμπτη,  στις 2 μ.μ. ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Λόρδος Ντάισον θα δημοσιεύσει  στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπασίρ, 58 ετών σήμερα, πήρε αυτή τη συνέντευξη το Νοέμβριο του 1995, την οποία είχαν παρακολουθήσει 23 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η εφημερίδα Daily Telegraph έχοντας στα χέρια της το αντίγραφο των περίφημων αυτών ψευδών αξιώσεων, δημοσιεύει τις σημειώσεις αυτές που ισχυρίζονταν μεταξύ άλλων ότι ο πρίγκιπας Έντουαρντ είχε AIDS, ότι οι τηλεφωνικές γραμμές στο σπίτι της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον είχαν υποστεί βλάβη και ότι οι υπάλληλοι του Μπακινγχαμ πληρώνονταν πιθανώς από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον,  η πνευματική  θεραπεύτρια της Πριγκίπισσας , Σιμόν, αποκαλύπτει στην εφημερίδα Sun, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «έπεισαν» τον αδερφό της, Eρλ Σπένσερ ώστε να την επηρεάσει να δεχτεί αυτή την συνέντευξη. Τότε  η πριγκίπισσα Νταϊάνα  είχε αποκαλύψει ότι «υπήρχαν τρεις από εμάς σε αυτόν τον γάμο»,  αναφερόμενη στην απιστία του Πρίγκιπα της Ουαλίας με την Καμιλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο Eρλ Σπένσερ υπέβαλε φάκελο αποδεικτικών στοιχείων στον Λόρδο Ντάισον συμπεριλαμβανομένων οκτώ σελίδων σημειώσεων που αφορούσαν  μια συνομιλία μεταξύ του Μπασίρ και της πριγκίπισσας  κατά την πρώτη τους συνάντηση στις 19 Σεπτεμβρίου 1995, περίπου δύο μήνες πριν από τη συνέντευξη.

Τον Μάρτιο, η Scotland Yard είπε ότι δεν θα διεξαγάγει ποινική έρευνα.

Ο Μπασίρ παραιτήθηκε ως θρησκευτικός ρεπόρτερ  του BBC το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος