HΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς που πέρασαν χειροπέδες σε 5χρονο (video)

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο με αστυνομικούς να φορούν χειροπέδες σε πεντάχρονο αγόρι, που αρνούνταν να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Ιανουάριο, ωστόσο το βίντεο είδε μόλις χτες το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη ένα χρόνο πριν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν δύο αστυνομικοί της Κομητείας Μοντγκόμερι σπεύδουν μετά από κλήση σε νηπιαγωγείο, για να φέρουν πίσω στην τάξη μαθητή που αρνείται επίμονα να μπει μέσα.

Οι δύο αφροαμερικανοί αστυνομικοί οδηγούν με το ζόρι το μαύρο αγόρι στο σχολείο. Mάλιστα η γυναίκα αστυνομικός απειλεί με ξύλο τον μικρό, την ώρα που ο άνδρας συνάδελφός της ειδοποιεί με το κινητό του τη μητέρα του 5χρονου.

“Ελπίζω η μητέρα σου να με αφήσει να σε δείρω”, ακούγεται να του λέει ο αστυνομικός, ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου η γυναίκα αστυνομικός προτείνει να κλείσουν τον μικρό σε κιβώτιο. “Ένα κιβώτιο. Μαντρώστε τον!”

Η άρνηση του μικρού παιδιού να μιλήσει στο κινητό με τη μητέρα του εξοργίζει και τον άντρα αστυνομικό. “Είσαι αγενέστατος. Το καταλαβαίνεις; Η μητέρα σου θα σου μιλήσει. Είναι στο τηλέφωνο. Άκου τι θα σου πει!”.

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα που έχει σπεύσει στο τμήμα, ενώ δείχνει το γυμνό κορμάκι του γιου της προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν του φέρεται με βιαιότητα, ακούει έκπληκτη τους αστυνομικούς να την προτρέπουν να τον δέρνει.

Τελικά, η μητέρα αφήνει τους δύο αστυνομικούς να ηρεμήσουν το γιo της, με τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν. Το εκφοβίζουν φορώντας του τις χειροπέδες… “Ξέρεις τι είναι αυτές; Είναι χειροπέδες!”

Η μητέρα προχώρησε σε αγωγές εναντίον της αστυνομίας, της τοπικής κυβέρνησης και του εκπαιδευτικού συμβουλίου του Μοντγκόμερι, την ώρα που εκατοντάδες κάτοικοι ζητούν την παραδειγματική απόλυση των δύο αστυνομικών.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος