HRW: Αμαχοι σε κλουβιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες- Νέο έγκλημα πολέμου στη Συρία

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταγγέλει ένα ακόμη έγκλημα πολέμου στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι «άμαχοι αλυσοδένονται σε κλουβιά και χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες» προκειμένου αντικαθεστωτικοί να αποτρέψουν πλήγματα εναντίον τους από τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ Αλ Ασαντ».

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ομηρία ανθρώπων σε κλουβιά ακόμη κι αν στόχος είναι να σταματήσουν οι τυφλές αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος», ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Νάντιμ Χούρι.

Bίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δείχνει δεκάδες ανθρώπους –στρατιώτες και πολίτες– να μεταφέρονται μέσα σε κλουβιά στην Ανατολική Γούτα, ένα προάστιο ανατολικά της Δαμασκού το οποίο ελέγχουν οι εξεγερμένοι και πολιορκείται από τον κυβερνητικό στρατό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση Τζάιχ αλ Ισλάμ (“Ο στρατός του ισλάμ” στα αραβικά), που θεωρείται η σημαντικότερη των εξεγερμένων της Συρίας κοντά στην πρωτεύουσα, επιδίδεται στην πρακτική αυτή.

Η Ανατολική Γούτα, την οποία πολιορκεί ο συριακός στρατός εδώ και δύο χρόνια, είναι τακτικά στόχος βομβαρδισμών. Την Παρασκευή τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας αγοράς στη Ντούμα, όπως ανέφεραν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος