Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει το Μόναχο (vid)

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει το Μόναχο μετά την απειλή για επίθεση αυτοκτονίας σε σιδηροδρομικό σταθμό που έλαβαν οι γερμανικές αρχές λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με την αστυνομία, την επίθεση αυτοκτονίας σχεδίαζαν τζιχαντιστές από το Ιράκ και τη Συρία.

Η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος παραμένει «υψηλή» και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη βρίσκονται σε επιφυλακή, επιβεβαίωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές ώρες μετά το συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης επιθέσεων αυτοκτονίας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν την Παρασκευή, η παρουσία των αστυνομικών σε σταθμούς τρένων στο Μόναχο έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι μια επίθεση μαχητών μπορεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

“Έχουμε ακόμη σημαντική ανάπτυξη της αστυνομίας στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου και στον σταθμό Πάσινγκ αλλά έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με χθες το βράδυ”, είπε ο Χέρμαν, αναφερόμενος στους δύο σταθμούς που έκλεισαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν οι γερμανικές αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 άτομα, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες: τα άτομα προέρχονταν από τη Συρία ή το Ιράκ αλλά δεν αποκλείεται να ήταν και όλοι Ιρακινοί που ζούσαν στο Μόναχο. Σχεδίαζαν να δράσουν σε ζευγάρια και να ανατιναχτούν στους δύο σταθμούς και σε άλλα σημεία της πόλης.

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: ΕΡΤ1, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος