Υεμένη: Οι άμαχοι αποδεκατίζονται από βομβιστικές επιθέσεις και αεροπορικές επιδρομές

Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν  κατά το νέο μακελειό στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, όπου εικάζεται ότι δράστες ήταν καμικάζι αυτοκτονίας.

Στόχος  ήταν το τέμενος αλ Μπαλίλι, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σάντα αλ Σάφια.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πέραν του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος,  την ώρα που οι πιστοί έτρεχαν για να βγουν έξω μετά την πρώτη έκρηξη.

Το παράρτημα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, με ανακοίνωση που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούδι , έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις με  στόχο σιίτες πιστούς και την ευθύνη  έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πολεμικά αεροσκάφη της αραβικής συμμαχίας εννέα κρατών υπό τη Σαουδική Αραβία εντείνουν τις επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακόμη 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι εξ αυτών  άμαχοι.

Η συμμαχία των εννέα σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών έχει ως στόχο την απομάκρυνση από την εξουσία των ιρανόφιλων σιιτών μουσουλμάνων ανταρτών Χούδι, που κατέλαβαν την εξουσία τον περασμένο  Ιανουάριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος